NEDEN SNOB?

Snob Creation olarak biz, sizler için ne yazacağımızı düşünürken ilk yazımızın kendimiz hakkında olmasına karar verdik. ‘Hakkımızda’ sayfamızdan aslında Snob Creation’a nasıl başladığımızı ve tasarımlarımızın yaratım süreci hakkında kısa bir bilgi alabilirsiniz. Ancak burada sizlerle daha samimi, daha sıcak bir iletişim kurmak istedik.

Neden ‘Snob’? Herkesin bize ilk sorduğu soru bu. ‘snob’u önce kelime anlamı olarak ele alırsak ‘snob’ kelimesinin Türkçe karşılığı sözlüklerde ‘züppe’ ya da ‘burnu havada’ olarak geçmektedir. İngilizce anlamında ise ‘snob’, belirli bir konuya olan zevkin diğer insanlarınkine göre daha üstün olduğuna inanan insan olduğu söylenmiştir.

Yaşamlarımız, yaşam biçimlerimiz kültürlere göre değişkenlikler gösterse de tüm insanlığın ortak buluştuğu nokta herbirinin yaşam alanı oluşturma isteğidir. Yaşam alanları oluşturulurken her birey kendi zevkleri ve beğenileri doğrultusunda seçimler yapmaktadır. Her birey özeldir ve tektir. Herkesin yaşamı kendisi ile ilgilidir, kendine has bir olgusu vardır. Yaşam alanlarımızı ve içini doldurduğumuz nesneleri seçerken de bazen yaşadıklarımız, bazen hayal ettiklerimiz, bazen kaybettiklerimiz, bazen de yeniden oluşturmak istediklerimiz öne çıkar. İşte bu noktada ‘snob’ kelimesi tam da bu anlama oturur. Çünkü bu seçimlerimizi yaparken en güzelini, en kalitelisini, en farklısını, en iyi görüneninin ne olduğunu biliriz ve isteriz. Evimizin dekorasyonunu oluştururken farklılık ve uyum ararız. Bunu da tamamlayıcı aksesuarlarla renklerine, malzemelerine, şekillerine göre karar vererek yaratmaya çalışırız. Ve her kararın arkasında duran tek şey vardır; ‘kendimiz’ yani ‘ben’ olgusu. Yaptığımız her tercih kim olduğumuz ve kendimizle ilgilidir. Aslında kendi zevklerimizi yaşanmışlıklarımızla ‘ben’ olarak bir diğerinin önüne çıkarıp, biraz da ‘snob' olmuyor muyuz?  O yüzden biz de 'Snob Creation' olarak şunu diyoruz:

Your life is all about you, so be a SNOB about it.

Unutmayın ki 'Snob Creation' ürünleri de tıpkı insanlar gibi eşsizdir, tektir, özeldir. Sınırlı sayıda yarattığımız ürünlerimiz yaratıldıkları anın ruhunu, enerjisini ve heyecanını yansıtır. Her birinin arkasında, o ürünü eşsiz yaratmamıza yardım eden gerçek, yaşanmış hikayeleri vardır. Bu hikayeler aynı zamanda ürünlerin kendi karakterlerini ve de isimlerini oluşturmaktadır. 

Biz kendi yaşanmışlıklarımızı, kendi zevklerimizi ve beğenilerimizi katarak ‘Snob Creation’ tasarımlarını yarattık.

Şimdi sıra sizde.

Kendinize ve sevdiklerinize…

Leave a Comment

Your email address will not be published.